Elmer 4 år!

Älsklingsprinsen fyllde 4 år i fredags...firade med att sitta på balkongen och sola :)

Tycker han såg lite rolig ut här när han tittar på en kråka på taket :)

Äntligen bilder


Såhär sover skruttarna oftast när mamma Tintin är uppe och äter eller går ut en sväng :)

Och busa lite emellanåt är ett måste...

..med en leksaksmus

Kurtan blir tvättad

Bonnie på språng :)

Kurt :)

2 veckor idag

Kissorna mår finfint! Ikväll var ett par som vi känner hit och tittade på dem. De ska ta en av dem och de valde Bonnie (som hon heter tillsvidare men sen får hon nog ett annat namn, Tintin hette Gosan före vi fick henne) :) Så nu är hon bokad och det känns jättebra! Hon kommer att få ett tryggt och bra hem med fina människor, det är det viktigaste för oss! Ska sätta in lite bilder, det är väl det ni helst vill se här och jag förstår er :) Har inte orkat sätta in dem på datorn ännu bara och har inte tagit så många de senaste dagarna men ska se vad jag hittar.

Ögon

Hej! Bonnie och Kurt mår jättebra, stödmatar dem bara ca. 2 ggr per dag nu..om ens det. Husse och min syster har iallafall varit hem och tittat till dem på lunchen varje dag i veckan, bara för säkerhets skull. Men nu har jag semester så nu får jag vara hemma med gullefjunen :)

Igår hade Bonnie börjat öppna ögonen! Och nu imorse när jag kollade på Kurt hade han också små glipor öppna :) :)

Sötisarna. Önskar alla en trevlig midsommar!

1 vecka

Idag är Kurt och Bonnie en vecka gamla :)

Fina familjen!

Bonnie

Kurt

Mamma Tintin och Kurt

Efter-middags-tvätt pågår

Mys mys :)

Update

Bonnie och Kurt lägger på hullet bra, vi väger dem för att ha bättre koll. De är fantastiskt söta när de ligger och mojsar in sig mot mamma Tintins mage.

Har varit ute med Elmer och Tintin i regnet nu men Tintin fick var bara med en kort stund. Vill jag gå ut på gården behöver jag aldrig bekymra mig om att behöva vara ensam om kissorna är ute, de följer en vart man går :)

Lägesrapport; allt bra!

Bilderna är inte bra, det är så mörkt inne hos kissorna men iallfall, här har ni "Kurt" och "Bonnie" som vi kallar dom just nu bara för att det är enklare så. Vi tror att det är en flicka och en pojke. Dom är helt ljuvliga!

Dom har svansar båda två fast det inte ser ut så på den här bilden :)

Kurt är den svart-vita :) Bonnie är också svart och vit men inte lika mycket vit som Kurt.

Guldisarna

Varmt och skönt att ligga ovanpå Elmer. Någon dag före förlossningen det här tror jag..

Nu går det förhoppningsvis bara bättre

2 små skruttar har vi kvar och de kämpar på bra! Verkar klara sig fint för tillfället, vi tar en dag i taget!

Det är ju de 3 första dygnen som är mest kritiska och de har vi kommit förbi nu, nu blir det bara bättre hoppas vi!


Otursdag ;(

Det är med sorg i hjärtat jag måste berätta att två av Tintins ungar har lämnat oss. Deras små kroppar orkade helt enkelt inte och vi hittade en död imorse (inte den som vi hittade svag igår utan den utan svans!) och en idag när jag var hem från jobbet. Vi tror att Tintin inte hade tillräckligt med mjölk åt alla fyra! Dom suttade ju på jättebra allihopa första dagarna men igår när jag hittade han ena dålig så såg vi att de andra puffade bort honom när han skulle äta. Vi gav mat åt honom med jämna mellanrum igår och steg upp inatt och gav mat åt honom men det var ändå för sent ;(

De två som är kvar har inte verkat hängiga eller något alls sen födseln så vi håller verkligen alla tummar för dem nu!! Men vi vågar förstås inte lita på att Tintins mjölk räcker till även fast de bara är två kvar utan vi stödmatar hela tiden nu. Modersmjölksersättning från nappflaska eller spruta (plus att de diar såklart).

Oj oj små skruttisarna :( Bäddade ner de två döda brorsorna bredvid varandra i en liten låda, måsta sätta med en av våra kattleksakskramisar (en liten Ru som Elmer och Tintin brukar leka med) dit, det såg så ensamt ut annars ;( Åh dom var så söta när de låg där i lådan bredvid varandra! Nu är de begravda bredvid mamma och pappas kattor på deras gård. Skönt att vi kunde begrava dem där.

Håll tummar och tår för våra små kämpar nu!

P.s. Tintin gör allt hon kan för att vara en bra mamma, ligger lugnt ner för att de ska få dia, värmer dem, slickar dem och tar hand om den. Det skulle vara värre om hon lämnade dem eller något! Elmer är precis som vanligt han, han låter dem mest vara ifred och ligger nöjd och belåten på soffan och sover som vanligt. D.s

Lite dramatik

Pust. Idag när jag kom hem hittade jag 3 friska, starka kattungar och 1 som låg helt lealös och inte orkade lyfta huvudet ens en gång! Helt slapp låg han (vi tror att det är en han) i min hand när jag lyfte upp honom... :/ Ringde husse och han gick direkt från jobbet till apoteket..där hittade han turligt nog någon näring som är till för svaga nyfödda djur + en liten spruta, perfekt! En arbetskompis skjutsade hem honom (för det var på håret att ungen överlevde, jag gav honom lite hjärtmassage t.o.m ett tag för han bara låg helt slappt i min hand) och vi sprutade sakta in näringen i hans mun. Före det värmde jag upp lite laktosfri mjölk (kattor ska inte ha laktos) och matade honom med lillfingret. Han orkade inte ens gapa/suga då men jag lirkade försiktigt in det mellan läpparna och sen svalde han.

Just nu verkar han ha fått lite krafter tillbaka. Puh, jag var riktigt orolig där ett tag! Det verkar som att åtminstone en av de andra puffar bort honom när han ska dia och har han inte fått dia på hela dagen är det inte konstigt att han höll på att ge upp! Huj, nu hoppas vi att han är stark och tar igen sig.

1 dag gamla

4 små sötnosar sover tätt intill när mamma smyger ut och äter...

Se vilken sötis! Hur gulliga är de inte sen efter några veckor...

Alla 5 är nöjda i lådan. Sutt sutt sutt hörs det...det sovs och äts, inte så mycket mera :) än så länge ;)


Tintin trivs verkligen, hon är jättegosig och kommer små korta stunder och kryper tätt intill matte eller husse. Fast efter nån minut piper ungarna och då är hon tvärt tillbaka. Där ligger hon och riktigt fläker så att ungarna ska komma åt maten och spinner hela tiden.

Elmer är som vanligt han, snäll och lugn. Han går och tittar på ungarna ibland, snusar lite på dem och går sen och lägger sig. Tintin och han gosar precis som vanligt så inte verkar han ogilla dem iallafall!

Vi bara myser hela familjen med 6 kissor för tillfället :)

4 små bebisar kom idag :)

Lagom till självstyrelsedagen (lyx med flaggdag på alla deras födelsedagar ;)) födde Tintin idag fram 4 söta kattungar! :)

En i Tintins färger, en svart/vit och två svarta med lite vitt på magarna och tassarna :) Är ganska säker på att åtminstone 2 är pojkar men har inte kollat så noga ännu. Kommer bättre bilder sen..nu får de vara ifred med mamman som bara ligger och tassar och njuter. Ungarna suttar för fullt, det bara smackar från lådan :)

Passligt nog for husse hem tidigare från jobb idag och hittade hela familjen, hela och rena, i soffan. Typiskt men så är det :) Nu är hela familjen flyttade till lådan och har det mysigt där. Tycker Tintin var så duktig som klarade allt galant själv! Ganska fort gick det också, märkte inga förvärkar eller något på henne imorse och 14.30 när husse kom hem var de som sagt tvättade och klara. Gullisar, det ska bli så roligt att följa deras tillväxt! :D

Ps. 3 st har svansar och en har en lite längre stump :P (trodde svanslösheten skulle vara mer ärftlig men tydligen inte)Ds.

Det närmar sig

Det närmar sig med stormsteg här..det rör sig hejvilt i Tintins mage och sparkar känner vi hela tiden nu. Hon vill gärna ligga i närheten av oss och nu precis när det plingade på dörren morrade hon! Som nån vakthund hehe, hon brukar inte göra så vanligtvis :P Det är nog inte länge kvar nu...till helgen tror jag nästan att bebisarna är här :) Men det återstår att se.

Det sparkar!

Satte just handen lätt mot Tintins mage och efter en liten stund kände jag en liten kick :) :) Kände en gång till för att vara säker på att jag inte inbillade mig men näej, det kom ännu en spark :) Jag har känt förut också men då har det inte sparkat och jag tror det är ganska i slutet man börjar känna sparkar?? Kanske 2 veckor kvar?? Näej det är så svårt att veta..!

Överraskning! :)

Janå ganska många vet redan, men för er som inte vet..Tintin väntar kattbebisar! :D Vi är iallafall 99,9% säkra :)
Vi sa redan från början att vi ville ha en kull med henne och det är spännande och roliga tider nu :)
Det är jättesvårt att veta hur långt gången hon är men i söndags började hon "boa". Rumstrerade runt som bara den i våra garderober. Dagen efter fixade vi en låda åt henne men det är nog mest i sovrumsgarderoben hon går och bäddar i just nu...på husses kläder, tur det ;) Hehe..hans kommentar var bara "klart min lilla flicka går till husses kläder, här känner hon sig trygg". Tror ni han är lika kaxig när det är slem och moderkakor på dem? ;)

Först blev tissarna hennes mer mörkrosa och större, sen började magen växa, hon äter som en häst och nu har hon som sagt börjat boa också...

Dålig bild detta men den här tog jag för ca. 2 veckor sen

Har läst på en massa på internet och lånat hem böcker från bibban, vill vara ordentligt insatt när man ska ha små liv i sina händer. Fast som tur är kommer Tintin att klara förlossningen ganska bra själv..men jag hoppas verkligen vi är hemma då, vi vill ju inte missa det! Jag går på semester om 2 veckor, det skulle vara perfekt om hon föder då :)
(Ps. Toja, vill du berätta lite om Sissels grav./förlossning? Sku va intressant :))

Elmer på tvättmaskinen

Ända sedan Elmer var liten har jag satt honom på tvättmaskinen när jag ska fixa något med honom. T.ex. badda något sår eller liknande, helt enkelt för att det är passlig arbetshöjd :) Han vande sig fort med det där och vet att jag gör det bara för att hjälpa honom och att det oftast blir bra när jag gjort det...därför har han alltid suttit snällt där när jag ska fixa något.

3 år sen

Idag

Skulle badda hans kind nu ikväll, han har haft 2 fästingar bredvid varandra och det har blivit ett fult sår/böld där (han får ganska lätt sånt) som inte vill läka, då lade han sig ner såhär och kurrade medans jag tvättade (det är så tokigt när han inte kan tvätta ordentligt själv på kinden, då skulle det antagligen bli bra ganska snabbt).

Elmer vaktar

Elmer, han är alltid med i görningen han. Igår höll jag på och planterade en blomma ute och han höll sig som vanligt i närheten...när jag gick upp till lägenheten och hämtade blomman gick han dit och satte sig..

Matte jag håller vakt medans du är borta


RSS 2.0